Enskilda avlopp

Jo men vad kul att ni är här, och även om jag för det mesta skriver om motorer och fordon så kan det hända att det någon enstaka gång blir inlägg som tar upp andra saker, och det här är ett sådant inlägg. För idag ska jag prata om det här med enskilda avlopp och fördelarna med det. Sedan vänder jag mig här i bloggen för det mesta till alla i Åre med omnejd men alla är förstås välkomna att läsa.  

Enskilda avlopp är alltså ett alternativ för den som bor på landet och inte har tillgång till kommunalt vatten och avlopp, och det är i alla fall mycket vanligare än man kanske tror. Och enskilda avlopp är faktiskt mycket enklare att installera och sköta så det finns ingen anledning att tro att det skulle vara svårt eller komplicerat för dig, så har du hört att det är besvärligt att ta hand om så är det inte så, kanske var det så förr men i dagens läge är det så fint anordnat att vem som helst kan förstå hur ett sådant avlopp fungerar och även sköta om det. Nu när vi pratat lite allmänt om enskilda avlopp så ska vi kika närmare på hur det fungerar och vad man behöver tänka på. 

När du anlitar en firma för att installera detta så installeras det i allmänhet tre olika komponenter, en punktmarkering eller stuprör som leder ned till en infiltrationstank där det finns en sedimentationszon. Sedimentationszonen ser till att smutsen faller till botten medan vatten går igenom till infiltrationstanken. Infiltrationstanken är en sorts brunn där vattnet filtreras naturligt genom jordlagren. Detta betyder alltså att enskilda avlopp inte behöver någon reningsanläggning eller liknande, och det är ett av de stora fördelarna med det. Kanske är det här något för dig?