Jobba som målare.

Hejsan, jag tycker tiden går fort, nu är det 10 år sedan jag blev färdig målare och jag har sedan dess målat och tapetserat åtskilliga villor och lägenheter i Haninge och Stockholm, det är där jag jobbar. Jag funderade ju på om jag inte skulle bli bilmekaniker men efter att ha funderat ett tag kom jag på att det ändå var målare jag ville bli. Det är inte bara roligt och man får se resultatet av sitt jobb på en gång utan det är också ett yrke där man har möjlighet att träffa mycket folk. Det är ju inte alla som är bekväma med att prata med folk de inte känner och det är ju just det som jag gillar med mitt jobb, man får träffa massor av olika människor och man lär känna mycket nya människor.

Nackdelen med yrket är att det är ganska fysiskt krävande och man jobbar ofta utomhus oavsett väder, men det finns ju alltid några pluspoäng med det också, som att man får frisk luft och motion.

Mitt tips till alla er som funderar på att bli målare är att gör det, det är ett roligt yrke där man träffar mycket nytt folk. Har du vad som krävs? Du kommer passa för jobbet om du är:

-social och gillar att prata med människor

-stresstålig och trivs med ett fysiskt arbete

-punktlig och har lätt för att planera ditt arbete

-självgående och har lätt för att ta initiativ

Så, om du tror att du har vad som krävs så ska du absolut söka in på en utbildning och jag vill poängtera en sak och det är att det behövs fler kvinnor i det här yrket. Så tjejer, sök in på utbildningen, ni måste inte jobba inom vård och omsorg, även ni kan vara kreativa och jobba med någonting som ger mer betalt och bättre arbetstider!